Sesungguhnya....

Sesungguhnya....

Mengikut Blog Yang Baik Kandungan Dan Manfaat


Dari Abu Hurairah r.a…Nabi s.a.w. sabdanya:

"Sesiapa yang mengajak ke jalan mengerjakan sesuatu amal yang baik, adalah baginya pahala sebanyak pahala orang-orang yang menurutnya, dengan tidak mengurangi sedikit pun pahala itu dari pahala-pahala mereka, dan (sebaliknya) sesiapa yang mengajak kejalan mengerjakan sesuatu amal yang menyesatkan, adalah ia menanggung dosa sebanyak dosa orang-orang yang menurutnya, dengan tidak mengurangi sedikit pun dosa itu dan dosa-dosa mereka."

Followers the INFO

Tuesday, September 21, 2010

tak boleh masuk sekolah baru...

بسم الله الرحمن الرحيم


Bayi dikandung remaja mati ditendang
KUALA LUMPUR: Satu keluarga terkejut apabila mendapati anak remaja perempuan yang tiba-tiba pengsan selepas terjatuh di dalam bilik mandi di rumahnya di Batang Kali, di sini awal pagi semalam, rupanya hamil tujuh bulan.
Lebih memeranjatkan apabila bayi di dalam kandungan remaja terbabit didapati tidak lagi bernyawa dipercayai selepas perut remaja perempuan itu ditendang seseorang yang dikenali mangsa.
Penemuan mengejutkan itu menyebabkan doktor terpaksa menjalankan pembedahan kecemasan bagi mengeluarkan mayat bayi yang dibimbangi boleh meragut nyawa mangsa.

dah sesat..menyesatkan...

بسم الله الرحمن الرحيم


KUALA LUMPUR: Hampir 100 remaja punk dan skinhead menyertai gig atau ‘Pesta Mabuk Raya’ anjuran mereka di Desa Pandan di sini, Sabtu lalu, kononnya bagi melepaskan ketagihan selepas sebulan berpuasa.
Peserta gig itu yang kebanyakannya remaja Melayu tanpa segan silu meneguk arak di khalayak ramai sambil melayan lagu didendangkan kumpulan ‘underground’ yang bermula seawal jam 4 petang hingga 11 malam.

Apabila semakin ramai yang mabuk, pada kira-kira jam 9 malam berlaku pergaduhan termasuk ada yang membaling botol arak.

Menurut sumber, kekecohan itu menyebabkan segelintir penonton lari keluar dari bangunan berkenaan kerana bimbang terkena balingan botol.

**bukannya takut dosa yang dilakukan..bersubahat...takut kena botol dibaling...***

mangga

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

INFO eReferrer