Sesungguhnya....

Sesungguhnya....

Mengikut Blog Yang Baik Kandungan Dan Manfaat


Dari Abu Hurairah r.a…Nabi s.a.w. sabdanya:

"Sesiapa yang mengajak ke jalan mengerjakan sesuatu amal yang baik, adalah baginya pahala sebanyak pahala orang-orang yang menurutnya, dengan tidak mengurangi sedikit pun pahala itu dari pahala-pahala mereka, dan (sebaliknya) sesiapa yang mengajak kejalan mengerjakan sesuatu amal yang menyesatkan, adalah ia menanggung dosa sebanyak dosa orang-orang yang menurutnya, dengan tidak mengurangi sedikit pun dosa itu dan dosa-dosa mereka."

Followers the INFO

Saturday, June 19, 2010

beli buku agama bagi mewujudkan perpustakaan mini

بسم الله الرحمن الرحيم

KOTA BHARU, 19 Jun: Menteri Besar, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat (gambar) menyeru umat Islam memperuntukkan sejumlah pendapatan bulanan bagi membeli buku pengetahuan khususnya buku agama bagi mewujudkan perpustakaan mini di rumah.
Katanya, koleksi buku itu penting untuk bacaan dan rujukan seisi keluarga.
“Ini kerana umat yang maju serta meningkat ilmu pengetahuannya adalah umat yang gemar membaca, dengan menghabiskan masa lapang dengan membaca walau pun agama mereka tidak menggalakkan pembacaan, namun sebaliknya umat yang mundur dan ketinggalan zaman adalah umat yang tidak gemar membaca.

penang bahu -pukau

بسم الله الرحمن الرحي
KUALA LUMPUR: Sentuhan ajaib. Itu kelebihan luar biasa dimiliki seorang wanita berusia awal 30-an apabila dia dikatakan mampu memukau mangsa dengan hanya menyentuh bahu mereka.

RM50 punya hal...merah ka..hijau ka..??

بسم الله الرحمن الرحي
SHAH ALAM: Akibat merompak RM50 warga Bangladesh dengan bersenjatakan kayu dan pisau, seorang penganggur dijatuhkan hukuman penjara lapan tahun dan empat sebatan oleh Mahkamah Sesyen, di sini, semalam.
Hakim Sharina Ali Pitchay menjatuhkan hukuman itu terhadap E Sakawanan, 32, selepas tertuduh mengaku bersalah terhadap pertuduhan yang dibacakan dalam bahasa Tamil.

Mahkamah juga memerintahkan hukuman itu berjalan dari tempoh dia ditangkap iaitu 30 April tahun lalu.

lahirkan anak yang kuat menangis

بسم الله الرحمن الرح
CHENNAI: Wanita mengandung yang sering menonton siri triler di televisyen di sebelah malam didapati melahirkan anak yang kuat menangis, demikian menurut satu kajian.

Kajian Kolej Perubatan Madras di sini mendapati bayi yang dilahirkan oleh wanita mengandung yang suka menonton siri televsiyen Tamil seperti "Chitty" lebih kerap menangis.

sindiket dokumen pengenalan Indonesia

بسم الله الرحمن الرحيم

ALOR SETAR: Jabatan Imigresen Kedah menumpaskan satu sindiket memalsukan dokumen pengenalan Indonesia dengan tertangkapnya tiga lelaki warga Indonesia, masing-masing seorang di Kedah, Pulau Pinang dan Selangor, antara Rabu dan semalam.
Pengarahnya Mohamad Hatta Kassim berkata, 11 lagi termasuk wanita dan kanak-kanak, ditahan kerana tiada dokumen sah dalam tiga operasi.

can south africa be unite....

santai..bantaifunny it'snt it?

Thursday, June 17, 2010

alam kubur-


بسم الله الرحمن الرح

Alam Kubur
www.murabbi.net
Dihantar Oleh : admin


Abul-Laits meriwayatkan dengan sanadnya dari Albaraa' bin Aazib r.a. berkata: "Kami bersama Nabi Muhammad s.a.w keluar menghantar jenazah seorang sahabat Anshar, maka ketika sampai kekubur dan belum dimasukkan dalam lahad, Nabi Muhammad s.a.w duduk dan kami duduk disekitarnya diam menundukkan kepala bagaikan ada burung diatas kepala kami, sedang Nabi Muhammad s.a.w mengorek-ngorek dengan dahan yang ada ditangannya, kemudian ia mengangkat kepala sambil bersabda: "Berlindunglah kamu kepada Allah dari siksaan kubur.". Nabi Muhammad s.a.w mengulangi sebanyak 3 kali." Lalu Nabi Muhammad s.a.w bersabda:

Rahsia sebenar rukun solat!

بسم الله الرحمن الرحيم

Rahsia Rukun-rukun Solatsolat Pictures, Images and Photos


RAHSIA RUKUN-RUKUN SOLAT

1. NIAT SEMBAHYANG
-Memeliharakan taubat kita dari dunia dan akhirat.

Big Bang-the truth..

بسم الله الرحمن الرحيم

Teori Big Bang menyatakan alam ini bermula dengan tiada. berjuta-juta tahun dahulu, alam ini bermula dengan satu letupan titik kecil. Letupan yang membawa kepada penciptaan alam ini dikenali Big Bang. Selepas letupan ini, sejumlah besar unsur mula terbentuk yang menjadikan alam ini, dan unsur-unsur ini mula bergerak menjauhi satu sama lain.Cakerawala ini berkembang apabila objek-objek di dalamnya bergerak daripada satu sama lain.Tuesday, June 15, 2010

kenyataan YAHUDI tentang islamبسم الله الرحمن الرحيم


"Hai Mujahid/Mujahiddah muda maju ke hadapan..
"Sibakkan penghalang satukan tujuan..
"Kobarkan Panji Islam dalam satu barisan..
"Bersama berjuang, kita junjung keadilan...

(Izisooma)

1. Moroe Barger berkata: "Sebenarnya ketakutan kami dari bangsa Arab, dan perhatian kami yang berlebih-lebihan kepada bangsa itu, bukan lantaran adanya kekayaan alam berupa ladang-ladang minyak yang melimpah ruah itu, akan tetapi lantaran Islamnya. Kami wajib dan berupaya sekuat tenaga dan kemampuan yang ada, untuk merintangi bersatunya bangsa Arab, yang bisa menguatkan mereka.
Karena, bersatu dan kuatnya bangsa itu, berarti bersatu
dan kuatnya Islam di seluruh dunia, maka itu berarti kejayaan dan kebangkitan Islam akan segera tumbuh.

2. Lawrence Braoun berkata: "Apabila bangsa Arab sebagai basis umat Islam dan negara-negara Islam seluruh dunia bersatu, maka mereka akan membahayakan kita dan seluruh dunia.

Pengaruh yahudi dalam masyarakat kita

بسم الله الرحمن الرحيم

Kerajaan Islam Andalusia yang paling agung pada masa itu tumbang di tangan Kristian. Pada tahun 1511, kerajaan Islam Melaka tumbang, dan tidak lama selepas itu, tumbang kerajaan Islam Pattani. Tak lama selepas tu, tumbang pula kerajaan Islam Kedah. Tak lama lepas tu, tumbang kerajaan Islam Mindanao. Lepas tu kerajaan Islam Acheh...demikianlah satu demi persatu kerajaan Islam telah jatuh ke tangan orang Kristian.

Unsur Yahudi dalam masyarakat kita

بسم الله الرحمن الرحيم

http://www.murabbi.net/v1/articles.php?article_id=131 
Anda pernah dengar Henry Ford (orang kaya yang membuat kereta berjenama Ford)?? Dia pernah menulis berkaitan Yahudi tahun 40an atau 30an dulu dalam bukunya "international jew" (tak silap saya).


Unsur Yahudi begitu tebal dalam masyarakat kita (masyarakat Melayu Islam) tetapi seolah-olah kita tak

Logo Israel

بسم الله الرحمن الرحيم

Padam Logo Israel
www.murabbi.net
Dihantar Oleh : faisall
Editor: MiftahuL_RaudhahRamai pengguna-pengguna Desktop dan Laptop yang menggunakan perisian Microsoft Windows tak sedar bahawa sekian lama logo Israel ada dalam Desktop dan juga Laptop anda..Logo tersebut adalah lambang kemenangan Israel (rejim zionis).


Sekarang anda ada pilihan sama ada menyimpan atau memadam(delete) logo tersebut dari Desktop dan juga Laptop anda...


Untuk melihat logo tersebut, sila ikuti langkah-langkah di bawah ni:


Cari di Drive C: > ProgramFiles > Microsoft Office > MEDIA > CAGCAT10 > J0285926.WMF.


yahudi mabok Pictures, Images and PhotosTerpulang pada anda apa yang perlu dilakukan sekarang..keputusan di tangan anda..

al-murabbi

 بسم الله الرحمن الرحيم
lawati  dan promosi

PORTAL ISLAM

Monday, June 14, 2010

Parti seks diserbu

 بسم الله الرحمن الرحيم

Parti seks diserbu polis di Pattaya


SEORANG pegawai polis (kiri) memeriksa dokumen suspek parti seks (kanan) di sebuah balai polis di Pattaya semalam.

PATTAYA - Sekumpulan pegawai dan anggota polis antipenyeludupan manusia Thailand melakukan serbuan di sebuah kediaman peribadi di sini semasa satu parti seks melibatkan aktiviti bertukar-tukar pasangan diadakan, lapor Pattaya Daily News semalam.

MYLAUNCHPADبسم الله الرحمن الرحيم

http://www.mylaunchpad.com.my/

Keampunan

 بسم الله الرحمن الرحيم

Ya Allah, berkatilah
 
kami pada bulan Rejab dan bulan
 
Sya'aban serta sampaikanlah kami ke
 
bulan Ramadhan. Aku bermohon keampunan

Rejab datang semula...ALLAHUAKHBAR!!!!

 بسم الله الرحمن الرحيم


I
Imam al-Qurtubi dalam tafsirnya menyifatkan Nabi s.a.w menegaskan Rejab adalah bulan Allah, iaitu bulan ahlullah. Dikatakan penduduk (mukmin) Tanah Haram itu ahlullah kerana Allah yang memelihara dan memberi kekuatan kepada mereka.

Sunday, June 13, 2010

santai..bantai

بسم الله الرحمن الرحيم


**dari dulu lagi hiburan barat melalaikan,mungkar,dan tak senonoh**

Orang gila pakai tattu...lagi gila

بسم الله الرحمن الرحيم

pix_middle
KUALA LUMPUR: Tanpa memikirkan sensitiviti agama dan budaya Timur, ada wanita di negara ini, termasuk gadis Melayu beragama Islam, tergamak memakai pelbagai tatu di beberapa bahagian badan semata-mata mahu merangsang

Iklan haram

بسم الله الرحمن الرحيم

BANGI: Iklan haram yang memenuhi ruang di tiang elektrik, hentian bas dan papan kenyataan di sepanjang kawasan Bandar Baru Bangi, terutama di Seksyen 9 bukan saja menghalang papan tanda, malah menyakitkan mata.
Kebanyakannya mengiklankan pinjaman wang haram dipercayai along, perkhidmatan urut dan pembelian barang yang boleh memerangkap masyarakat.

BMW 320d Sports Berenjin diesel

بسم الله الرحمن الرحيم
TENTU masih ramai di kalangan kita yang beranggapan enjin diesel adalah milik kenderaan komersial yang mengeluarkan asap hitam berkepul dan bunyi yang bingit.
Namun seiring dengan langkah kerajaan Malaysia menaikkan mutu minyak diesel ke tahap Euro 2, tanggapan itu bakal diubah dan diketepikan.
Langkah kerajaan itu disambut oleh pengeluar-pengeluar kereta terkemuka dengan membawa lebih banyak model berenjin diesel.

Lexus LS 460 versi sport

بسم الله الرحمن الرحيم


Versi sport ini dipasang dengan spoiler depan, skirting sisi, spoiler bahagian bawah but, selain warna badan hitam dan rim roda aloibersaiz 19 inci multispoke.


BUAT pertama kalinya, Lexus Malaysia memperkenalkan varian sport bagi model paling mewahnya di pasaran negara ini, Lexus LS 460 sebagai memenuhi permintaan pelanggan yang mahukan karakter pemanduan yang lebih sporty dalam barisan jenama Lexus. Dari kejauhan, mungkin tidak nampak perbezaan antara versi sport ini dengan versi mewah iaitu LS 460L.
Namun, pemerhatian lebih teliti akan dapat mengesan bahawa varian sport ini didatangkan dalam satu warna eksklusif iaitu hitam dengan body kit sekeliling

mangga

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

INFO eReferrer