Sesungguhnya....

Sesungguhnya....

Mengikut Blog Yang Baik Kandungan Dan Manfaat


Dari Abu Hurairah r.a…Nabi s.a.w. sabdanya:

"Sesiapa yang mengajak ke jalan mengerjakan sesuatu amal yang baik, adalah baginya pahala sebanyak pahala orang-orang yang menurutnya, dengan tidak mengurangi sedikit pun pahala itu dari pahala-pahala mereka, dan (sebaliknya) sesiapa yang mengajak kejalan mengerjakan sesuatu amal yang menyesatkan, adalah ia menanggung dosa sebanyak dosa orang-orang yang menurutnya, dengan tidak mengurangi sedikit pun dosa itu dan dosa-dosa mereka."

Followers the INFO

Monday, May 10, 2010

macam filem aksi efek khas


ALOR SETAR: Empat lelaki berusia antara 19 dan 25 tahun hampa apabila cubaan untuk merompak sebuah mesin juruwang automatik (ATM) di sebuah bank di Jalan Kelang Lama, Kulim gagal apabila disedari oleh polis yang sedang membuat rondaan di kawasan itu kira-kira pukul 4.15 pagi tadi.
Ketua Polis Kedah, Datuk Syed Ismail Syed Azizan berkata semasa polis tiba di tempat kejadian, seorang suspek yang memandu lori sedang cuba menarik mesin ATM manakala tiga daripadanya sedang menunggu di dalam kereta.
"Apabila menyedari kehadiran polis, keemapat-empat suspek melarikan diri tetapi pemandu lori itu dapat ditahan kira-kira 700 meter dari tempat kejadian manakala tiga lagi melarikan diri dengan sebuah kereta Proton Saga namun dapat ditahan di Kampung Sungai Limau, Lunas beberapa kilometer dari tempat kejadian," katanya kepada pemberita di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kedah di sini hari ini.

Beliau berkata polis percaya lori itu digunakan untuk mengangkut mesin ATM tersebut dan lori itu merupakan lori kepunyaan bapa suspek yang berusia 19 tahun.

"Keempat-empat suspek direman bermula hari ini dan akan disiasat di bawah seksyen 457/511 kanun keseksaan kerana pecah bangunan. - BERNAMA

No comments:

Post a Comment

mangga

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

INFO eReferrer

Amazon Deals