Sesungguhnya....

Sesungguhnya....

Mengikut Blog Yang Baik Kandungan Dan Manfaat


Dari Abu Hurairah r.a…Nabi s.a.w. sabdanya:

"Sesiapa yang mengajak ke jalan mengerjakan sesuatu amal yang baik, adalah baginya pahala sebanyak pahala orang-orang yang menurutnya, dengan tidak mengurangi sedikit pun pahala itu dari pahala-pahala mereka, dan (sebaliknya) sesiapa yang mengajak kejalan mengerjakan sesuatu amal yang menyesatkan, adalah ia menanggung dosa sebanyak dosa orang-orang yang menurutnya, dengan tidak mengurangi sedikit pun dosa itu dan dosa-dosa mereka."

Followers the INFO

Tuesday, June 8, 2010

ICT dalam P&P

بسم الله الرحمن الرحيم

IPOH 6 Jun - Institut Pendidikan Guru (IPG) Kampus Ipoh, Perak, menganjurkan Program Pengajaran Intel untuk mengintegrasikan penggunaan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) dalam proses pengajaran dan pembelajaran (P&P) di sekolah.
Pengarahnya, Abd. Kadir Basiran berkata, melalui kursus lima hari itu peserta dilatih menguasai kemahiran mengajar abad ke-21 menggunakan ICT dan membuat perancangan melalui kaedah Pembelajaran Melalui Projek (Project Based Learning, PBL).

"Pengintegrasian ICT dalam P&P akan memberi kesan dan impak positif kepada pencapaian serta prestasi akademik murid-murid yang mempunyai pelbagai kecerdasan," katanya kepada Utusan Malaysia di sini baru-baru ini.
Kursus yang disertai 120 pelajar daripada Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) institut itu adalah usahasama Kementerian Pelajaran dengan pihak Intel Education, Malaysia.
Penyelaras program, Suriati Abd. Aziz, ia dibahagikan kepada dua bahagian iaitu tiga hari kursus intensif bersama fasilitator dan dua hari lagi untuk projek berkumpulan.
Fasilitator terdiri daripada para pensyarah institut itu yang telah mengikuti kursus berkenaan dan mendapat sijil pengiktirafan daripada Intel.

No comments:

Post a Comment

mangga

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

INFO eReferrer