Sesungguhnya....

Sesungguhnya....

Mengikut Blog Yang Baik Kandungan Dan Manfaat


Dari Abu Hurairah r.a…Nabi s.a.w. sabdanya:

"Sesiapa yang mengajak ke jalan mengerjakan sesuatu amal yang baik, adalah baginya pahala sebanyak pahala orang-orang yang menurutnya, dengan tidak mengurangi sedikit pun pahala itu dari pahala-pahala mereka, dan (sebaliknya) sesiapa yang mengajak kejalan mengerjakan sesuatu amal yang menyesatkan, adalah ia menanggung dosa sebanyak dosa orang-orang yang menurutnya, dengan tidak mengurangi sedikit pun dosa itu dan dosa-dosa mereka."

Followers the INFO

Saturday, April 24, 2010

ehk eleh..tu pun nak merajuk..koman

KANGAR - Jabatan Bomba dan Penyelamat Perlis berjaya memujuk seorang pelajar lelaki daripada terjun dari tingkat empat bangunan sekolahnya di sini hari ini.

Pelajar tingkatan dua itu, yang dikatakan mengalami tekanan perasaan selepas kematian bapanya kira-kira sebulan lalu, cuba terjun daripada bangunan itu pada sebelah pagi.

Ketua Polis Daerah Kangar, Superintendan Abdul Rahman Mohd Noordin berkata, pasukan bomba dan penyelamat mengambil masa sejam memujuk pelajar itu.

Katanya, pasukan itu menggunakan kaedah psikologi bagi menenangkan pelajar terbabit sebelum menyelamatkannya kira-kira pukul 12 tengahari.

No comments:

Post a Comment

mangga

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

INFO eReferrer